Смъртта посегна към волейболиста от Марек Юнион Ивкони Бранимир Баев, но Господ го измъкна от ръцете й. На Велика събота 25-годишният посрещач катастрофира жестоко, заедно с баща си и с футболиста на Ком-Миньор (Берковица) Петко Петков.

Тримата тръгнали към Клисурския манастир да запалят свещи за Великден. На 200 метра от дома на Баеви Фолксваген Пасат с висока скорост се врязал директно във волейболиста, който седял до шофьора Петков, пише “7 дни спорт”.

От силния удар управляваната от футболиста Тойота Каризма е изхвърлена в крайпътен стълб.

"Бяхме тръгнали към манастира. Явно Господ ме спаси. Наистина не знам как оцелях. Спомням си само удара и след това се събудих в болницата. Разбрах, че баща ми, който седеше на задната седалка, е успял да ни измъкне от колата, която прилича на консервна кутия. От главата до петите съм шиниран. Ще остана в болницата поне още седмица", каза Баев. Той пропуска четвъртфинала за Купата на България срещу Лукойл Нефтохимик в Дупница.

Петков се разминал по-леко, но и той е с 15 шева на едната ръка и множество охлузвания по тялото и главата. Халфът ще отсъства от терените поне 3 седмици./БЛИЦ