Централният блокировач Петър Кирчев смени клубната си принадлежност в Австрия. Волейболистът, който през изминалия сезон играеше за Посойилница Айх/Доб, подписа договор с ВСА Амщетен. Контрактът му е за 1 година, като за разлика от изминалия шампионат, когато в Посойилница съотборници му бяха първо Георги Вълов, а за втория полусезон Невен Нешев, сега той няма да има българско присъствие около себе си.

"С Посойилница имахме много силни изяви, като станахме втори в Австрия и стигнахме до полуфинал в Купата на претендентите. Но за съжаление в последствие не се договорихме за условията, за това напуснах клуба", сподели пред bgvolleyball Петър Кирчев.

Волейболистът вече започна подготовка с новия си тим, като освен него в състава ще има още един чужденец - чешки национал и двама австрийски национали. Те ще се присъединят след края на Европейското пъревнство. Отборът е завършил на четвърто място в изминалия шампионат, като сега целта е влизане в тройката на Австрия. За новия шампионат Амщетен ще участва и на Европейските клубни турнири, като ще се впусне в надпреварата на Купата на претендентите.