Капитанът на националния ни волейбол тим Елица Василева и нейната половинка – звездата на Сърбия Александър Атанасийевич, са получили изгодна оферта от следващия сезон да играят за руския гранд Динамо (Москва).

Лично президентът на „Сър Сейфти“ (Перуджа) Джино Сърчи разкри за офертата към сръбския волейболист. Според информация на La Gazzetta dello Sport предложение от Динамо има и за Елица Василева. Ако сделката се осъществи, двамата влюбени ще могат за пръв път да играят в един и същи клуб.

Елица и съотборничките й от националния тим последваха съдбата на мъжкия тим на Сърбия и отпаднаха от олимпийските квалификации.

Момичетата на Иван Петков все пак завършиха с победа участието си в холандския град Апелдоорн, след като в последния си мач от група „А“ надиграха Азербайджан с 3:1 (23, 19, -21, 22). Василева игра в първите два гейма и реализира 6 т. Най-полезна за България бе Александра Миланова с 20 т., а Гергана Димитрова добави 16.

Цял мач за нашите игра завърналата се след майчинство Христина Русева, която записа и 6 точки в актива си.

"Хубаво е, че завършихме турнира с победа. Щастлива съм, че се завърнах в игра, след като преди 4 месеца родих. Благодаря на отбора и всички момичета", заяви Русева след срещата.