Българската волейболистка Цветелина Заркова ще играе на финал в женското първенство на Румъния. За втора поредна година в директен спор за титлата ще се изправят тимът й 2004 Томис (Констанца) и Щиинца (Бакъу). "Сирените" с българската националка сред титулярките си спечелиха четвъртия мач от своя полуфинален плейоф с Динамо Ромпрест (Букурещ), а с това и серията с 3:1 победи.

Заркова и съотборничките и се наложиха като гости над Елена Колева и компания с 3:1 (25:21, 23:25, 25:21, 25:18).

В малкия финал за бронза пък се оформи български сблъсък между Елена Колева и Мария Каракашева, пише bgvolleyball.com. Динамо ще срещне водения от Атанас Петров КСМ Екорек в букурещко дерби. И златната, и бронзовата, серии трябва да започнат на 17 април.

В серията за петото място пък ще играе Медичина (Търгу Муреш), който с Радостина Кицигой и Габриела Цветанова в седморката си победи гостуващия КСМ (Лугож) с 3:0 (25:22, 25:21, 25:20) и така спечели полуфиналния плейоф за разпределение на местата от пето до осмо с 2:1 победи. Съперник на Медичина в битката за място в европейските клубни турнири ще бъде отборът на Уник (Пиатра Нямц). Серията трябва да стартира на 18 април.