Бившият национал, състезател на Хебър и един от състава на „непобедимите“, които записаха със златни букви имената си в клубната история, след като спечелиха златен требъл през сезон 2022/23 – Тодор Алексиев, вече е шеф в клуба от Пазарджик.

„Новата ми длъжност е спортен директор“, обяви в специалното TalkShow Тодор Алексиев и разказа за решението си да бъде от другата страна на мрежата, както и подробности за новия си път.

„Разговори с Александър Иванов по темата сме имали още от втората година, когато дойдох в Хебър. Обсъждахме, че искам да го работя това нещо и ми доставя удоволствие. За мен бе много лесно да взема решението, поради няколко причини. След последния мач, който изиграхме този сезон, прибрах се в съблекалнята, седнах и си казах, че не мога повече да дам нищо психически на този спорт. А ако не можеш да дадеш повече е по-добре да спреш, да не се мъчиш и да не мъчиш хората около теб. И затова решение бе супер лесно. Защото имах подкрепата от хората в клуба, че аз ще имам работа, свързана с волейбола. Да си кажем честно аз друго не мога да правя“, коментира 40-годишният Алексиев.

„Може би като играч можеше да дам още, но психически не можах да поставя тялото си на тази мъка още девет месеца, постоянни тренировки и режими. Много  е трудно. Никой не се е опитвам да ме разубеждава, всеки прие решението ми доста добре“, добави звездата.

„Имаше играчи, които ми звъняха и ме питаха, как мога да спра в този момент, отговорих им, че след тези две последни прекрасни години, смятам, че е време“, каза още Алексиев.

„Моята работа ще е да съм близо до отбора. Да съм връзката между тима и ръководството, които търсят този волейболен прочит, който са нямали тези години“, добави новият шеф в Хебър.

 

Хебър Talk Show

Хебър Talk Show

Публикувахте от ВК Хебър Пазарджик / VC Hebar Pazardzhik в Вторник, 18 юли 2023 г.