Националният ни отбор по волейбол под 17 години загуби с 2:3 (16:25, 25:22, 25:23, 23:25, 10:15) от Хърватия в много драматичен мач на европейското първенство в Сърбия. 

Двубоят беше директен сблъсък между първите два отбора в групата и съперникът ни остава лидер. Хърватките ни задминаха в събота. Но при наш успех днес, щяхме да си върнем първата позиция.

В първия гейм Хърватия беше по-силният на терена. Решителна се оказа серия в края, когато пет поредни точки решиха изхода.

Много драматично и с непрекъснато обрати протече втората част. Хърватките първи дръпнаха с 5:2. После ние направихме шест поредни точки за 12:8. След това съперникът ни имаше аналогична серия, след която зрителите видяха равенство 18:18. В решителните минути на гейма момичетата на Владислав Тодоров демонстрираха характер и го спечелиха.
 
По подобен начин мина и третата част. Тогава също съперниците разменяха точки и по-кратки серии. След 20:20 нашите обаче бяха безупречни в най-важните моменти.
 
Драмата не спря и в четвъртия гейм. България имаше шанс да затвори мача, но за съжаление не успя. В последвалия тайбрек загубихме с 10:15. Това беше второ поредно поражение след 0:3 от Италия предния ден.
 
Следващият ни мач е срещу домакина Сърбия - във вторник от 18:30 часа.