Волейболните ни национали попаднаха в изключително тежката Група "N" от втория кръг на Световното в Италия заедно с Бразилия и Полша. Както е известно, "Селесао" защитават световната си титла, която извоюваха преди 4 години в Япония след успех с 3:0 гейма над "Дружина полска". Така в групата ни от втората фаза се събраха първият, вторият и третият от миналия Мондиал.

Селекционерът Силвано Пранди и избраниците му със сигурност съжаляват, че не успяха да победят Чехия. По-рано тази вечер волейболистите ни се изложиха, отстъпвайки с 1:3 гейма на 36-ите в световната ранглиска. Ако България бе победила Чехия, сега нямаше да играем с грандовете Бразилия и Полша, а с далеч по-леките съперници САЩ, които все пак са олимпийски шампиони, както и със състава на Камерун, заемащ 21-ата позиция в ранглистата.

"Tрикольорите" се озоваха заедно с Бразилия и Полша, след като завършиха трети в Група "Е", "Селесао" - втори в "Б", а Полша на върха в "F". До последно не бе ясно кои два тима ще се озоват при България, защото в късните срещи се определяха лидерите в групите. Полша победи Сърбия с 3:1 гейма (25:19, 25:19, 21:25, 25:23), а след полунощ пък Куба надделя срещу Бразилия с 3:2 гейма (34:32, 18:25, 23:25, 25:21, 15:12) и ни избегна за сметка на "Селесао", срещу които безспорно ще имаме доста трудна задача да ги победим.

Maчовете от втората фаза на Мондиала в Италия ще се играят от 30 септември до 2 октомври, като напред ще се класират първите два отбора.

Добрата новина е, че се нулират резултатите ни от Група "Е" - победата над Китай и загубите от Франция и Чехия. /БЛИЦ