Без нито ден почивка продължават подготовката си волейболните ни национали, съобщиха от щаба на тима. Нашите днес се завръщат от Сърбия, където станаха трети на международния турнир "Трофей на Белград", предаде bgvolleyball.com.

От сръбската столица волейболистите ни пътуват директно за Варна, където е основната им база за лагер-сборовете. До София трансферът е с автобуса на федерацията, а след това националите ще хванат самолет.

Още довечера, след пристигането си в морската ни столица, селекционерът Силвано Пранди и неговият асистент Камило Плачи ще направят възстановително занимание, а за утре са предвидени две тренировки.

В четвъртък българските волейболисти летят за Франция, където ще вземат участие в нов международен турнир. Надпреварата ще е заключителната проверка на трикольорите, преди участието им на Световното първенство в Италия. Съперници на нашите ще бъдат отборите на Испания, Аржентина, и домакините. Мачовете ще бъдат в петък и неделя в Дюнкерк, а в съботният ден ще се играе в Кале.

В първият си мач от турнира, националите излизат срещу тима на Испания, като двубоя е зададен като втора среща, след Франция -Аржентина, чието начало е от 16.30 ч. (бълг. вр.)./БЛИЦ