Националният отбор на България по волейбол за младежи под 20 години се класира за полуфинали на Балканиадата в Тирана (Албания). Волейболистите, водени от треньора Мартин Стоев, победиха Сърбия с 3:0 (25:20, 25:15, 25:23) във втория си мач от група "В" на турнира.

"Трикольорите" записаха втора категорична победа, след като на старта разбиха Република Северна Македония също с 3:0. С това България спечели група "В" и продължава като истински лидер във финалната четворка.

На полуфиналите волейболистите на България ще играят с втория в класирането от група "А". Двубоят е на 9 септември от 21 часа.

Националите имаха водеща роля през цялото време на мача, като не позволиха на сърбите да поемат инициативата. Единствено в третата част противникът оказа малко по-голяма съпротива. В решителните минути българите показаха класата си и не позволиха противодействие, като спечелиха мача категорично.

Реализатор за победата на България стана Александър Николов с 18 точки. Георги Татаров завърши с 12 точки, докато Борис Начев добави 11 точки.