Националният отбор на България по волейбол победи Франция с 3:2 (23:25, 25:23, 25:22, 21:25, 15:13) в първата контролна среща между двата тима, играна в новооткритата спортна зала в Горна Малина. Двубоят е част от подготовката за Европейското първенство в края на септември в Полша и Дания. Мачът предизвика огромен интерес. В новата зала днес се влизаше само с покани и след допълнителни приспособления над 1000 зрители имаха възможност да изгледат двубоя.

Мачът премина по-скоро в тренировъчно темпо, като и двата тима не вложиха максимума от своите възможности. През първите три части имаше равностойност почти през цялото време, като се играеше точка за точка, а съперниците сменяха постоянно водачеството си с минимална преднина. И трите гейма се решаваха след двадесета точка, като преимуществото идваше в последните моменти.

Реализатор за България стана Цветан Соколов с 19 точки (17 от атака и 2 от сервис). Валентин Братоев завърши със 17 точки, а Виктор Йосифов записа 16 точки в атива си. За Франция с най-голям актив завърши Еарвин Нгапет, който отбеляза 12 точки.

Вторият мач между двата тима е на 25 август (неделя) в столичната зала Христо Ботев от 17:00 часа./БЛИЦ