Националният мъжки отбор по волейбол заминава за Канада в неделя (5 юни). В столицата Отава е първият турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите, където ще играем с домакините, Сърбия, Германия и Полша. Първият ни мач е във вторник от 23:30 часа българско време срещу сърбите. Тимът на Николай Желязков потегля от Летище София в 6:50 часа сутринта, а преходът до Канада включва прекачвания във Виена и Монреал. Така до Отава националите ще стигнат с три полета.

„Едни треньор винаги ще каже, че времето за подготовка е недостатъчно. Ние направихме максимално доброто. Най-важното е да сме здрави. За първи път нямаме здравословни проблеми тази година. Лично аз съм доволен от показаното като желание. Процесът на изграждане на млад състав не става за един ден. Даваме си сметка, че много от нещата изискват време. А когато то ни притиска, губим геймове. Така се случи в контролите с Италия и Словения. Този отбор има огромна перспектива и един ден ще започне да печели. Трябва да има кредит на доверие. Дано използваме по най-добрия начин промените в правилата. Няма да правим сметки кога ще почнем да печелим. Когато свършим Лигата на нациите, ще видим какво сме направили“, заяви Николай Желязков

„Другият турнир е в София, а третият – в Гданск. Момчетата ни заслужават подкрепа и ще съм невероятно щастлив, ако публиката в България дойде в залата. Ще гледат Бразилия, САЩ, Иран, Австралия – все тежки битки. Публиката ще е седми играч на отбора. Не можете да си представител колко много се радваха играчите от подкрепата във Вършец. На Балканите сме или силно позитивни, или силно негативни. Младите ни момчета имат нужда да им се запали искрата“, допълни националният селекционер.

„Срещнах се няколко пъти с момчетата, опитах да ги мотивирам. Но те нямат нужда от това. Достатъчно са мотивирани. Изисквам, когато дойдат в националния отбор да се влагат във всяка тренировка. Трябва да играят със сърце и душа. Само така резултатите ще дойдат. Много силен колектив сме. Рано или късно резултатите ще дойдат. Работата на щаба ще доведе до това, което искаме – момчетата да повярват в себе си“, обяви президентът на федерацията Любо Ганев.

СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ТУРНИРА В КАНАДА ОТ ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ
Разпределители: Георги Сеганов, Добромир Димитров
Центрове: Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, Николай Колев, Стефан Чавдаров
Посрещачи: Мартин Атанасов, Александър Николов, Аспарух Аспарухов, Светослав Иванов, Самуил Вълчинов
Диагонали: Радослав Парапунов, Денис Карягин
Либеро: Мартин Иванов