Мъжкият ни национален отбор по волейбол ще домакинства на Словакия в Самоков в предстоящите две контроли. Мачовете срещу словаците ще бъдат на 4 и 5 май в "Арена Самоков", като ще бъдат последните проверки преди Олимпийската квалификация, която е в началото на май в София. По същото време "Арена Армеец" в София е заета със Световната купа по художествена гимнастика, което принуждава треньорският щаб да търси други зали.

"Разгледахме възможни варианти, както в София, така и в околностите за контролите. Бях на инспекция и в Благоевград, където отборът ще бъде на лагер от 18 до 22 април. Условията там са чудесни за подготовката на волейболистите. В крайна сметка обаче решихме, че за тези две контроли със Словакия, най-подходящото място е в Самоков", коментира за BGvolleyball.com мениджърът на националния отбор Георги Събчев.

Националите ще изиграят общо четири контроли, като освен със Словакия, ще премерят сили и с Австралия. Приятелските срещи ще бъдат на 28 и 29 април, като този път ще се играят в столичната зала "Арена Армеец”./БЛИЦ