Италианският специалист Енцио Брамард е назначен за кондиционен треньор на националния ни волейболен тим. Това информираха от родната федерация по волейбол.

Брамард работи като кондиционен треньор от 1993 година, като освен с волейбол се занимава със спортисти от футбола, тениса, колоезденето, ските, бодибилдинга. 11 години е бил в Кунео, бил е с женския тим на Перуджа, с които печели трите най-големи трофея в женския волейбол, последните години е в националния отбор жени на Италия по волейбол, а в момента е част от екипа на Карло Паризи в носителя на Купата на ЦЕВ Бусто Арсизио.

На срещата между волейболистите ни Теодор Салпаров и Теодор Тодоров от ЦСКА, либерото на Левски волей Владислав Иванов, Николай Пенчев, Константин Митев и Светослав Гоцев от Пирин с Енцио Брамард бяха Димо Тонев и още двама от помощниците на Радостин Стойчев – Мирослав Живков и Георги Петров.

По–късно през деня Димо Тонев и треньора по физическа подготовка отпътуваха за Истанбул, за да посетят там разпределителя ни Андрей Жеков и посрещача Тодор Алексиев.

"Много държа на водата и тренировките в басейн. Ще отговарям за щанги, храна, стимулация, почивка, възстановяване и т.н. на отбора. Договорът ми е за 2 години. Не съм работил с Радостин Стойчев, но го познавам от доста години. Харесва ми философията му за волейбол. Най-важното е играчите да нямат травми, първото нещо е да бъдат излекувани и отстранени проблемите. Използвам и мускулни електростумулатори", каза новият кондиционен треньор на волейболистите ни. /БЛИЦ