Волейболните национали ще направят всичко възможно да попаднат в осмицата на световното. Това е голямата цел пред тима, който не успя да се класира за финалната шестица на шампионата в Полша.
 
Избраниците на Пламен Константинов паднаха с 1:3 от Германия и се простиха с мечтата за призово класиране. По време на първата групова фаза пък отстъпихме с 2:3 пред друг пряк конкурент за финалите - Канада. Сега остава да се надяваме, че ще спечелим последните си две среши с Куба и Финландия, които са съответно днес от 21:25 часа българско време и утре от 17:40 ч.

Освен това канадците трябва да паднат от Русия и Германия, без да спечелят точки. Мястото в осмицата ще донесе на отбора точки, които са важни за квалификационните турнири преди олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Състезателите и треньорският щаб приеха много тежко поражението от Германия в Катовице. С изключение на третия гейм бундестимът надигра категорично българите, които изглеждаха на моменти обезверени.

Националите ще се приберат в понеделник от Полша. По принцип тимът ни имаше резервация за 22 септември, което е на следващия ден след финала. Пътуването и настаняването на отборите се организира от компанията, с която работи международната федерация. Вчера оттам заявиха, че едва ли ще има достатъчно места за всички състезатели за понеделник. От българската централа обаче обявиха, че ще намерят вариант за самолетни билети на цялата група.
 
 
Куба – България
 
Днес от 21:25 часа по „Диема
Катовице, зала „Сподек“


101.jpg

КУБА
БъЛГРИЯ
1.Леандро МАСИАС
1.Андрей ЖЕКОВ
2.Роландо СЕПЕДА
2.Тодор АЛЕКСИЕВ
3.Давид ФИЕЛ
3.Николай ПЕНЧЕВ
4.Сантяго УРИАРТЕ
4.Цветан СОКОЛОВ
5.Хавиер ХИМЕНЕС
5.Тодор СКРИМОВ
6.Исбер МЕСА
6.Теодор ТОДОРОВ
Либеро:  Кейбел ГУТИЕРЕС
Либеро: Теодор САЛПАРОВ
Резерви: Иновел Ромеро, Рикардо Норберто Калво, Ливан Осория, Абрахан Алфонсо, Емилио Чапман
Резерви: Добромир Димитров, Мирослав Градинаров, Данаил Милушев, Светослав Гоцев, Мартин Божилов
Селекционер: Родолфо Санчес
Селекционер: Пламен Константинов