Мъжкият национален отбор по волейбол ще започне на 5 април подготовка за олимпийската квалификация, която е от 8 до 13 май в София. На тази дата в тренировъчната зала на "Армеец Арена" трябва да се явят състезателите, които са в България. В следващите дни ръководството на федерацията ще подпише официалния договор с Национална спортна база за ползване на комплекса. От БФВ са убедени, че няма вариант новата зала да е ангажирана и от федерацията по таекуондо (ITF), която анонсира домакинство на европейското първенство (23-29 април).

Единственото време, в което волейболистите няма да ползват съоръжението, е между 4 и 6 май, когато е Световната купа по художествена гимнастика.

В самото начало тренировките ще бъдат водени от българските асистенти на Радостин Стойчев Георги Петров, Найден Найденов и Мирослав Живков. По всяка вероятност селекционерът ни ще пристигне на 23 април. Ден по-рано ще се играе финалът на италианското първенство, а Тренто, за който играят Матей Казийски и Цветан Соколов, е основен фаворит за участие.