Една от най-талантливите родни волейболистки в момента Петя Баракова осъществи трансфер в клуб от Шампионска лига. Разпределителката на "Левски" и националния отбор продължава кариерата си в швейцарския гранд Волеро. 21-годишната Петя Баракова ще има за съотборничка топнападателката Добриана Рабаджиева.

С преминаването във Волеро пред младата ни волейболистка се открива възможност да играе в Шампионска лига. Новият й отбор до момента се представя перфектно в Група "D" и има три победи без загубен гейм в конкуренцията на руския Уралочка, сръбския Визура и френския РС Кан.

"Много съм щастлива, направих крачка напред. Благодарна съм на "Левски" - клубът, в който израснах и имах най-радостните и успешни мигове в кариерата ми до момента", сподели Петя пред БЛИЦ.

"Трансферът ми се осъществи много бързо. Бразилската разпределителка на Волеро е забременяла и треньорът, който е холандец, се е насочил към мен. Осъзнавам какъв шанс ми се открива и ще дам всичко от себе си, за да се възползвам от това. Радвам се, че ще имам българка за съотборник - Добриана Рабаджиева. Това е само плюс за мен. Вече съм в Цюрих, Доби ми помага с адаптацията", добави Петя Баракова.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Петя Левски_1.jpg