Женският национален отбор по волейбол започна тренировки преди световната квалификация в Самоков в началото на 2014 година. Лагерът стартира вчера, като късно вечерта пристигна и селекционерът Марчело Абонданца.

Днес към тима ще се присъединят всички избранички в списъка на италианеца, като последна се очаква Елица Василева, която играе в Южна Корея. Единствено Мира Тодорова отпада от сметките, след като е получила контузия в глезена, научи BGvolleyball.com. Има вероятност тя да е скъсала връзки и ще остане да се лекува в Швейцария, където играе за местния Волеро (Цюрих). От клубното ръководство веднага са изпратили писмо до българската федерация, за да уведомят за инцидента с Мира.

Всички тренировки на националния отбор ще бъдат закрити, като фенове и журналисти ще могат да разговарят със състезатели и треньори само след контролите с Франция на 28 и 29 декември в "Арена Самоков". Контролите ще бъдат с начален час 18:00 часа.

Разширеният списък на женския национален отбор:
Лора Китипова, Любка Дебърлиева, Габриела Коева, Десислава Николова, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Емилия Николова, Христина Русева, Цветелина Заркова, Мария Каракашева, Жана Тодорова, Славина Колева, Кристин Колчагова, Кристина Йорданска, Кремена Каменова, Гергана Димитрова, Силвана Чаушева, Страшимира Филипова