Националката Кремена Каменова е новото попълнение в женския Марица (Пловдив). 29-годишната волейболистка тренира с „жълто-сините“ повече от месец, но сега вече подписа и тригодишен договор с клуба.

Родената в Смолян Каменова започва кариерата си в Левски Сиконко (София), като с този отбор е печелила титлата и националната купа на България. В клубната си кариера, 188-сантиметровата посрещачка става още шампион и носител на купата в Румъния и вицешампион на Азербайджан. С първия си чуждестранен отбор – азербайджанския Локомотив (Баку), Каменова вдига трофея в третия по сила европейски клубен турнир – за Купата на претендентите, през 2012 година. Още два пъти е била финалистка в същия турнир.

За последно Кремена Каменова игра за Девелопрес СкайРес (Жешув), с който през миналия сезон стигна до бронзовите медали в първенството на Полша и бе обявена за MVP на решаващия последен мач за третото място. Играла е още в клубове от Русия и Турция.

От 2009 година насам Каменова играе и в националния отбор на България, но пропусна последните два сезона заради контузии. Тя е част от състава на „лъвиците“, извоювал два сребърни и и един бронзов медал в Европейската лига от 2010 до 2012 година.