Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) направи още един силен трансфер през това лято и се подсили за новия сезон с една от най-добрите разпределителки в България – Лора Китипова.

За 32-годишната волейболистка това ще е трети престой в Марица. Тя беше част от клуба през сезони 2017/18 и 2019/20, когато маричанки записаха исторически резултати в Шампионската лига.

През 2017 г. те се класираха за първи път в групите на турнира, а през сезон 2019/20 записаха исторически три поредни победи в групите.

С екипа на Марица Лора Китипова има спечелени две шампионски титли на България една купа на страната. Разпределителката дълги години е част от женския национален отбор, с който е печелила два пъти Златната Европейска лига – 2018, 2021 и Купа на претендентите през 2018-ма година. Участвала е на три световни първенства и шест европейски първенства.

Китипова става деветата волейболистка на шампионките за новия сезон. Марица привлече националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, в клуба се завърна Жана Тодорова, а в отбора остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева и Ива Дудова.