Женският национален отбор на България отстъпи на двукратния световен шампион Сърбия с 2:3 (25:20, 16:25, 14:25, 25:17, 4:15) в последната си среща от Лигата на нациите. Двубоят се проведе в Сувон.

В поредна среща нашите момичета показаха добро ниво в откриващия гейм. Мира Тодорова даде импулс на тима да поведе с 8:3, а след това с 17:11 и 21:16, за да спечели частта с 25:20. Вторият гейм започна лошо за България, а сръбските волейболистки взеха преднина от 9:2 и 18:6. Този аванс се оказа непреодолим и резултатът в мача беше изравнен.

Още по-големи трудности българките изпитваха в нападение в третия гейм, въпреки че до средата му се държаха много равностойно. Сърбия направи силна серия след 11:15 и светкавично натрупа комфортна преднина за обрат в срещата.

Оспорвано начало беляза четвъртия гейм, в който националките успяха да се откъснат с 11:4 и в крайна сметка да изравнят за 2:2. В тайбрека световният шампион поведе убедително, за да стигне в крайна сметка до победата.

Радостина Маринова бе най-резултатна за националния отбор с 18 точки, Мария Йорданова добави 11. Толкова записа и Мира Тодорова, която игра силно на блокада. Тимът ни реализира общо 12 успешни блокади и 8 аса.

След трите турнира в тазгодишната надпревара България остана с две победи от 12 срещи и актив от 9 точки, заемайки предпоследната 13-а позиция. Оставането на тима ни в Лигата на нациите зависи от изхода на двубоя между Турция и Хърватия, който ще се играе по-късно днес в Тайланд. Ние се нуждаем от задължителна загуба на хърватките, независимо с какъв резултат.

Въпреки победата над България, сръбкините пропускат финалния турнир в САЩ. Те остават на девета позиция с 6 победи и 6 загуби.