Женският национален отбор на България завърши със загуба участието си във втория турнир на Световното Гран При в Пуерто Рико. В последния си двубой от състезанието тимът на Иван Сеферинов отстъпи на домакините с 2:3 (24:26, 25:22, 18:25, 35:33, 7:15). Срещата от Група „F2“ продължи почти три часа.

Мачът стартира силно за българския тим, но след първото техническо прекъсване пуерториканките поведоха. На няколко пъти "лъвиците" повеждаха, това получи отговор от домакините. В ключовите моменти интригата бе налице, а латиноамериканките успяха да измъкнат частта.

Ситуацията бе сходна и във втория гейм, но българският тим успя да поведе, макар и с малка преднина. Тя се запази до края и резултатът бе изравнен 1:1. Впоследствие състезателките от карибската държава дръпнаха благодарение на предимството си в елементите и успяха да спечелят и третия гейм, увеличавайки аванса си.

В четвъртата част карибките доминираха, но "лъвиците" успяха да се противопоставят и да сътворят истински спектакъл за публиката в Сан Хуан, изигравайки рекорден гейм, продължил 45 минути. Така се стигна до тайбрек за определяне на победителя. Там латиноамериканките започнаха с комфортна преднина, която се задържа до края.

Най-резултатна за България бе Гергана Димитрова, която се отлиби с 26 точки (2 аса), а Мирослава Паскова добави 21 точки, но и те не бяха достатъчни за победа. За Пуерто Рико Карина Окасио реализира 25 точки (1 ас).

Така Пуето Рико зае лидерската позиция в групата със 7 точки и без загуба, България е трета с 5 точки (1 победа и 2 поражения). В петък предстои нов мач между двата отбора, но този път от Група „I2” в хърватския град Вараждин, където ще играят още домакините от Хърватия и Аржентина.