Националният отбор на България за жени под 17 години отбеляза победен старт на Балканиадата във Врание (Сърбия). Воденият от Диян Боюклиев тим надигра Босна и Херцеговина с 3:1 (25:13, 25:16, 19:25, 25:20) в първия си мач от предварителна група А.

Българските момичета имаха водеща роля в по-голямата част от мача. Те тръгнаха много добре, като поведоха с 4:1. До края на гейма запазиха преднината и го спечелиха за 1:0.

Втората част се разви идентично, като започна с аванс за нашите. Съперникът успя да изравни при 8:8, но съпротивата му стигна дотам. Националките реализираха точкова серия, откъснаха се със седем точки и отново затвориха гейма с разлика за 2:0.

Бързият успех като че ли доведе до известно отпускане. Представителките на Босна и Херцеговина започнаха с ударното 6:0 и ни изненадаха. Нашите успяха да скъсят дистанцията до 10:12, но противникът продължи да натиска устоя на атаките ни и наложи волята си, като спечели гейма.

Младите ни лъвици бързо се върнаха на победния път. В четвъртата част те отново се стабилизираха, намериха ритъма си и го спечелиха за крайното 3:1.

Най-резултатна бе Ива Дудова с 15 точки, с 14 точки завърши Мария Златанова. 10 точки добави Мария-Габриела Миличевич.

На 7 юли съставът на България среща Молдова, в 16:00 ч. б.в.