Националният отбор на България за девойки младша възраст пристигна в Нова Горица тази сутрин, а в ранния следобед направи и първата си тренировка в зала Балон, където от утре ще се проведат мачовете от квалификационна Група "D" за Европейско първенство 2013. Заниманието продължи около час и половина, информира bgvolleyball.

Младите "лъвици" пътуваха от Самоков до Нова Горица комфортно с луксозен автобус, оборудван и с легла за нощния преход. Групата, водена от мениджъра Борис Халачев и селекционера Иван Петков, бе настанена в хотел Липа на около 15 минути с автобус от залата, като нашите останаха доволни и от количеството и разнообразието на храната, която им предлагат домакините.

Словения посрещна българските девойки с дъждовно време и... много полиция. В същия хотел е настанен и отборът на Израел, което е и причината за особено засиленото внимание към охраната.

Трикольорките ще проведат още една тренировка утре през деня, а от 21:00 часа е първият им мач, в който техен съперник ще бъдат националките на Словакия.