Селекционерът на националния отбор по волейбол за кадети Драган Иванов коментира очакванията си за предстоящото участие на тима на европейското първенство в Турция. Турнирът ще се проведе от 4 до 12 април.
 
„Най-важното е, че всички момчета са здрави. Тръгваме с добро настроение и оптимизъм към предстоящото първенство. Това, което очаквах в контролите със Сърбия, успях да го видя. Очаквам момчетата са да покажат това, което показаха в проверките и тренировките. Ако успеем под напрежение да покажем тази игра, смятам че отборът има сериозен потенциал“, коментира Иванов.
 
Българският отбор е в Група „Б“ заедно с домакина Турция, Чехия, Германия, Испания и Румъния. Всички мачове срещу тези съперници ще се изиграят в Сакаря. В другия поток са Русия, Сърбия, Полша, Италия, Франция и Дания, а домакин на сблъсъците между тях ще бъде Коджаели.
 
„Отборът разчита не само на един вариант на игра и това е хубавото. Имаме 2-3 работещи варианта и състав, който можем да променяме в зависимост от това срещу кого играем и каква е ефективността ни“, добави националният селекционер.
 
До последния момент нашият отбор се подготвяше с 13 състезатели, а преди заминаването от групата за Турция отпадна Ивайло Калев. Първите 6 отбора на шампионата пък ще получат директно класиране за световното първенство в Аржентина, което ще се проведе от 14-23 август.