Христо Крушарски може да стане шампион на България, но с волейболния Локомотив (Пловдив). Собственикът на тима от "Лаута" е уговарян от влиятелни хора в страната да направи и силен волейболен отбор в Пловдив, пише „Марица“.

В момента под тепетата има разкошна зала, която обаче не може да бъде използвана по предназначение, тъй като няма колективен спорт, който да я пълни до санитарния минимум, позволяващ плащането на наема на съоръжението.

Изпадналият в забвение волейболен Локомотив (Пловдив) в момента няма мъжки отбор от края на миналата година. Клубът поддържа детски и юношески формации. За 1 юни е насрочено Общо събрание. Тогава ще стане известно името на единия от хората, съгласили се да подпомогнат клуба с 40 000 лева.

Сумата не е достатъчна за издръжка на мъжки отбор в третия ешелон, но с малко помощ от Общината и други мераклии липсващите 20 000 могат да бъдат набавени, каза преди няколко дни треньорът Валери Чангалов, който е член на Контролния съвет на „черно-белия“ волейболен клуб. Проблемите в Локомотив могат да се решат на момента, ако Христо Крушарски реши да даде положителен отговор на поканата да прави силен мъжки волейболен клуб в Пловдив.