Марица (Пловдив) победи Казанлък Волей (Казанлък) в най-интересния мач от шестия кръг на Националната волейболна лига за жени. Пред пълните трибуни в зала “Арсенал” в Града на розите, момичетата на Иван Петков най-после разиграха епизод от любимия сериал на своя треньор “Пепел от рози“, като надиграха съперника за крайното 3:1 (27:29, 25:20, 25:16, 25:8), съобщава клубният сайт на пловдивчанки. Това е първата победа на “жълтите” над Казанлък в официален мач на ниво жени досега.

В първата част двата отбора се надпреварваха да правят непредизвикани грешки. Бракът в играта на Марица беше повече и Казанлък контролираше резултата почти през цялото време. С помощта на влязлата като резерва Мира Тодорова, гостенките успяха да изравнят и да вкарат гейма в драматичен завършек. След няколко неоползотворени геймбола за Розите, в крайна сметка Мария Тодорова с успешна атака сложи точка на спора при 29:27. Цели 16 от точките на Казанлък в този гейм дойдоха от грешки на пловдивчанки.

Втората част започна доста оспорвано, с чести смени във водачеството, като грешките продължиха да изобилстват. След второто техническо прекъсване Жълтите стегнаха редиците, подобриха играта си в атака и на блокада и дръпнаха напред в резултата, за да стигнат до шест поредни геймбола. Казанлъчанки спасиха първите два, но при третия Силвана Чаушева заби неспасяемо за крайното 25:20 за Марица.

Третият гейм започна с шеметно 4:0 за Марица при сервиси на Милена Димова. Това се оказа добър знак за изхода на тази част. Пловдивчанки продължиха да трупат аванс, докато играта на домакините стана неузнаваема. Така се стигна до категоричното 25:16. Четвъртият гейм също започна с 4:0, но завърши далеч по-катастрофално за казанлъчанки. На терена имаше само един отбор, на който беше позволен луксът да запише цели 7 аса за разгромното 25:8.

Топреализатор на мача стана централната блокировачка Мира Тодорова, която влезе като резерва в края на първия гейм и наниза 18 точки за победителките. Силвана Чаушева добави 17. Най-резултатна за Казанлък беше Веселина Григорова с 14 точки.

Във временното класиране Марица продължава да е лидер с пълен актив, като вече има 15 точки от пет мача. Казанлък е четвърти с 9 точки.