Селекционерът на националния отбор на България за девойки старша възраст Димо Тонев повика 15 състезателки за подготовка за предстоящата през май (7-12-и) световна квалификация в Самоков.

Спрямо миналогодишния състав за девойки старша, който ни представяше на европейското първенство в Турция, са направени промени. От състава отсъства основният диагонал за миналата година Веселина Григорова (на снимката с №15), която със своя ръст от 192 см бе и най-високата волейболистка за тази възраст.

Не е повикана и друга състезателка на Казанлък Волей, присъствала в 12-те на Евроволей - Дани Найденова. Липсва и централната блокировачка Савина Гоцева, която пък се отказа от волейбола, за да се посвети на своето образование.

От ръководството на Казанлък Волей заявиха, че липсата на повиквателна за две волейболистки от клуба е "тенденциозно отношение". Въпреки, че Веселина Григорова бе контузена в последно време, от клуба на "розите" изразиха възмущение, че никой не е проявявал желание да говори с тях за състоянието на волейболистката. Нито е пращано запитване за нейната контузията и възможността да бъде привлечена за подготовка с националния отбор.

15-те имена на младите волейболистки:

Разпределителки

Петя Баракова (Левски Волей)
Кристина Гунчева (Казанлък Волей)
Мирела Шахпазова (Марица)

Централни блокировачи

Мира Тодорова (Марица)
Милена Димова (Марица)
Кристиана Петличка (ЦСКА)
Мария Данчева (ЦСКА)

Посрещачи

Гергана Димитрова (ЦСКА)
Симона Димитрова (ЦСКА)
Мирослава Паскова (Левски Волей)
Силвана Чаушева (Марица)

Диагонали

Пролетка Иванова (Марица)
Ралина Дошкова (ЦСКА)

Либеро

Жана Тодорова (Марица)
Велина Кансъзова (Марица)