Досегашният помощник на Радостин Стойчев Найден Найденов бе избран да води националния волейболен отбор на Бългаия до Олимпиадата в Лондон 2012, като вече пое тази функция. Въпреки скандалите и напрежението около тима, Найден Найденов се оказа обединяващата фигура, при която отборът се успокои, като изборът му бе логичния и компромисен вариант при възникналата ситуация. Вече втори пореден турнир от Световната лига, под негово ръководство, вторият състав на националния ни отбор се представя успешно, като вчера победи Аржентина с 3:2 и вече заема второ място във временното класирне, на предварителна Група "D" в престижната надпревара. Днес националите излизат за двубой с Португалия от 19.30 часа, а ето някои щрихи от мнението на Найден Найденов за новото му амплоа пред BGvolleyball.com:

- Още преди месец те попитахме дали си готов да водиш тима, ако се наложи, като тогава отговори, че никой от БФВ не ти е предлагал това. Все пак честно, очакваше ли да те поканят?
- Честно казано изборът на БФВ за моята кандидатура дойде малко изненадващо, тъй като се спрягаха други имена. Да, винаги съм искал един ден да стана треньор на този отбор и съм се надявал, че това ще стане. Само, че в превдид ситуацията и останалите кандидатури, не очаквах това да бъде точно сега. Все пак удовлетворен съм, че се спряха на мен и ме избраха за старши-треньор.

- Имаше ли колебание от твоя страна, да приемеш?
- Не, нямаше. Мисля, че съм най-добрият избор за треньор на този отбор за момента. Защото съм с тези момчета от много дълго време. Познавам ги добре, някои се развиха пред очите ми. Запознат съм със състоянието им. Знам възможностите и слабостите им, което е голямо предимство в моя полза. Бях в щабовете на Силвано Пранди и Стойчев, като съм неизменна част от  тима вече четири години.

- Погъделичка ли самолюбието ти факта, че победи Мартин Стоев в тайното гласуване за поста?
- Ако кажа не, ще излъжа. Естествено, че съм поласкан. Но като цяло, това не може да повлияе на самочувствието ми. Защото имам добро самочувствие, което е изградено на базата на придобитите знания, опит и успехите ми като треньор. Учил съм се в последните години от добри специалисти като Силвано Пранди и Радостин Стойчев. Участвал съм в много и разнообразни дейности, свързани с националния отбор – подбор и селекция, планиране на трениръвъчния процес, разисквания, разбори и други. Попиването ми на знания от тези две школи са достатъчна основа за формирането на треньорските ми умения. Смятам, че мога да водя този отбор.

- Смяташ ли, че си готов за такава отговорност като Олимпиадата?
- Да, абсолютно. Най-важното е, че имам подкрепа от страна на самите момчета. За да реализираш възможностите си като треньор, тази подкрепа е абсолютно необходима. Без нея няма взаимност, няма резултати. Точно сега е времето всички хора и волейболни фенове да повярвят в мен. Както виждате отборът в момента върви добре. Всички момчета се стараят максимално и се раздават. Отново има една много добра атмосфера. Смятам, че мога да се справя за Олимпиадата в Лондон. Искам да се докажа като треньор на национално ниво и точно сега е момента за това. С подкрепата на всички, надявам се да успея!