Нефтохимик 2010 победи лесно Добруджа с 3:0 (25:18, 25:10, 25:15) в мач от група "А" на турнира за Купата на България по волейбол за мъже.

Актуалният носител на трофея спечели първото място в групата с две победи, а домакинът на турнира е на второ място с успех и поражение. Двата отбора продължават напред в турнира.

"Най-важното е, че победихме с 3:0. Имахме много затруднения в Добрич през сезона. Днес бяхме крайно мотивирани. Ние сме отбор, трябва да играем като едно цяло. Не им дадохме възможност, защото тотално ги отказахме на посрещане. Сервисът ни вървеше. Имаме ръстови състезатели с опит и можем да притискаме другите отбори и с блок. Ники Учиков е класен състезател, познаваме се добре. Важно е да се напасне с разпределителя ни Георги Братоев. Няма значение с кого ще играем на полуфиналите", заяви след двубоя центърът на Нефтохимик 2010 Николай Николов.

По-късно тази вечер Пирин (Разлог) и Монтана ще определят съперника на бургаския отбор на полуфиналите в надпреварата. Съперник на добруджанци в следващата фаза ще бъде столичният ЦСКА.