Бившият волейболен национал и либеро в представителния тим на България Даниел Пеев е новият старши треньор на мъжкия отбор на Нефтохимик 2010 (Бургас).

42-годишният Пеев, който досега бе помощник на Александър Попов в мъжкия тим на ЦСКА, заема мястото на Пламен Христов, напуснал бургазлии след края на сезона.

Името на Даниел Пеев е добре познато на бургаските фенове на волейбола. Той игра от 2003 до 2006 година за тогавашния Лукойл Нефтохимик, като в последните две години от престоя си дори се нагърби и с ролята на играещ старши треньор, за да изведе тима до сребърни медали в първенството на Суперлигата и в турнира Купа България.
После се завърна в ЦСКА (София). С националния отбор на България пък записа трето място от Световното първенство през 2006 г.

Даниел Пеев пристигна още вчера в Бургас, като тази сутрин проведе първа тренировка начело на Нефтохимик. Занимание имаше, въпреки, че все още официалният договор между двете страни не е подписан. Очаква се това да стане днес следобед, като междувременно обаче специалистът започна работа по подготовката на тима.