Бившият разпределител на националния отбор Георги Братоев пристигна в Бургас. До дни в Нефтохимик 2010 чакат и близнака на Жоро - Валентин Братоев.

Носителят на Купата и Суперкупата се надяваше да картотекира братята преди началото на първенството, но по различни причини привличането им се забави и трансферният прозорец затвори. Жоро не получи разрешение от бившия си клуб Еспадон (Шчечин), който го освободи след първия кръг в полската Плюс лига. Двете страни имаха разногласия и клубът дълго време отказваше да прекрати международния му сертификат.

С Вальо случаят е различен. Той започна подготовка с ЦСКА, но получи стрес фрактура и се наложи кракът му да бъде обездвижен. "Все още има незараснала костица", каза пред "7 дни спорт" 203-сантиметровият посрещач.

"В понеделник ще бъда в Бургас и започвам тренировки с Нефтохимик. На по-късен етап ще опитам и да скачам. В края на месеца ще се знае със сигурност дали мога да играя, или ще се наложи операция", добави Валентин Братоев.

По неговите думи брат му е решил проблемите си с Еспадон и при отварянето на трансферния прозорец може да бъде картотекиран в Нефтохимик. В очакване на братята, които безспорно ще добавят класа на отбора, бургазлии допуснаха три загуби от първите четири мача в Суперлигата. Основната причина за това е трудната адаптация на бразилските попълнения Марио Серджо Джуниор и Лукас Ален Силва.

В Лудогорец например бразилските футболисти не играят първите три месеца след пристигането си, за да могат да свикнат с часовата разлика, с различния климат и с новата среда. В Нефтохимик обаче не могат да си позволят такъв лукс. Засега и двамата легионери се представят под очакванията, а единият - Марио Серджо, ще бъде освободен по взаимно съгласие.

"Тръгва си на 21 ноември", коментира мениджърът на Нефтохимик Огнян Томов.

"Можеше да го изпратим и по-рано, но е сложно със самолетните билети", добави Томов.

Днес Нефтохимик гостува на Арда в Кърджали в мач от петия кръг на Суперлигата.