Селекционерът на българския женски национален отбор по волейбол Драган Нешич коментира шансовете ни за финалната фаза на Европейските игри в Баку. Вчера нашите загубиха от Сърбия с 0:3.

"Всичко е наред. Няма да правим трагедии от тази загуба. Изживяхме труден момент, след един първи гейм, който беше наш. Повторихме представянето си срещу Германия, но тези два мача са част от нашето развитие, заяви Нешич.

- Състоянието на Доби Арабаджиева се подобрява, но тя е още далеч от това да влезе в игра. Самата Доби е страшно нетърпелива и непрекъснато иска да влезе в игра, за да помогне на момичетата, но трябва много да внимаваме с нейното състояние и предпочитаме да не рискуваме и да изчакаме да се излекува напълно. Хърватия и Холандия са отбори на нашето ниво. Можем да се преборим и да постигнем победи. Хърватия не е с пълния си състав, но Холандия е почти с всичките си основни състезателки. Трябва да излезем с нужната увереност. Без притеснение и да гоним задължителни победи, за да продължим в следващата фаза.”

В петък от 08:50 ч.б.в. „лъвиците“ ще се изправят срещу Хърватия. Съперникът е единственият отбор без победа в този поток на надпреварата и с 0 точки заема последната шеста позиция. Нашите имат една победа, две загуби и с 4 точки са на четвърто място. Първите четири от двете групи се класират за следващата фаза.