Женският ни национален отбор започва участието си на европейското първенство по волейбол в Полша тази вечер. Момичетата на сръбския специалист Драган Нешич излизат срещу световния шампион Русия в 21:00 часа. Двубоят ще се излъчи пряко по БНТ Сат.

В стартовия състав Нешич ще заложи на 19-годишната нападателка на италианския Кремона - Елица Василева. Това ще бъде дебютният й двубой на европейски финали. 190-сантиметровата Василева беше част от девическата формация, която спечели четвърто място на световното първенство в Мексико през юли. Извън 12-те остават посрещачката Таня Събкова и второто либеро Кристин Колчагова.

"Рускините са фаворити, но ние не сме дошли на туризъм", заяви пред "7 дни спорт" Нешич.

"Излизаме с мисълта за победа и ако трябва да пролеем 4 литра кръв, ще го направим", каза още селекционерът на България.

Нашите стигнаха в северния полски град Бидгошч след 10 часа път със самолет и автобус. Рускините също пропътуваха 500 км с автобус. Те пристигнаха от Риза (Германия), където играха контроли с националния тим на Германия. "Сборная" спечели с 3:2 последния мач. /БЛИЦ