Женският национален отбор по волейбол замина за Варна, където ще проведе следващия етап от подготовката си за предстоящото европейско първенство в Полша. Старши треньорът Драган Нешич заведе в морската столица следните 15 състезателки:

Разпределители: Любка Дебърлиева, Евелина Цветанова, Диана Ненова, диагонали: Елена Колева, Радостина Кицигой, посрещачи: Ева Янева, Радосвета Тенева-Миличевич, Елица Василева, Анета Германова, центрове: Страшимира Филипова, Илияна Петкова, Габриела Коева, Цветелина Заркова, либера: Мария Филипова, Кристин Колчагова
   
Таня Събкова в момента е в Пловдив, където се възстановява след операция от апендисит. Тя също ще се присъедини към групата във Варна веднага щом получи лекарско разрешение за това. 
   
Националките ще изиграят няколко контролни срещи преди да отпътуват за полския град Бидгошч. Най-вероятно на 29 август България ще срещне Украйна.  Има уговорени приятелски срещи и с националния тим на Чехия на 5, 6 и 7 септември във Варна. Групата ще се върне в София на 16 септември, а два дни по-късно заминава за Белград, където националките ще изиграят две контроли и с тима на Сърбия. Заминаването за Полша е на 23 септември, където първите три срещи на България ще бъдат на 25, 26 и 27 септември срещу Русия, Белгия и Беларус.
   
Преди заминаването днес Драган Нешич заяви: "Много съм доволен от лагера в Боровец. Там всичко беше отлично - и залата и настаняването. Надявам се, че Таня Събкова ще се възстанови бързо. Без нея останахме само с три четворки. Затова повикахме Ани Германова, която може да ни помогне в подготовката с богатия си опит. Другата новина е, че Ради Кицигой ще бъде използвана основно като диагонал. Така ще мога да разчитам на две много опитни волейболистки на този пост. На Европейското първенство имаме право да заведем 14 състезателки, две от които на поста либеро. В последния момент ще реша дали да заминем с три разпределителки или с четири центъра"./БЛИЦ