Младежките ни национали по волейбол до 23 години продължават отличното си представяне на световното първенство в Бразилия, постигайки трета поредна победа. Момчетата на селекционера Драган Иванов надделяха над Тунис с 3:0 гейма (30:28, 21:18, 21:12). 

След успеха България останава начело във временното класиране в Група "А" с 9 точки след 3 победи от 3 срещи. В нощта на сряда срещу четвъртък в 01:00 часа наше време "лъвовете" се изправят срещу доманика на Световното - Бразилия, в директен спор за първото място и класирането на 1/2-финал.

Мачът срещу Тунис започна с разигравания точка за точка, като първи съперникът на нашите съумя да се откъсне с две точки при 11:9 и 12:10. "Трикольорите" обаче изравниха при 14:14 и на свой ред поведоха с две точки при 16:14. Волейболистите на Тунис съвсем не свалиха гарда и първи стигнаха до разиграване за спечелването на гейма. Нашите го отразиха, но трябваше доста да се потрудят, за да стигнат до крайното 30:28.

На няколко пъти решителни нападения резултатно реализира Жани Желязков, като именно той заби и последната точка в частта. С ключов единичен блок за 29:28 пък се отчете Ники Пенчев.

Във втория гейм България тръгна уверено с 4:1, но леко колебание и съдийска грешка в средата на гейма отново окрилиха Тунис и тимът от Северна Африка дори поведе с 12:10 и 14:12. Скоро обаче всичко си дойде на мястото за "трикольорите" и те имаха комфортна преднина да затворят по-кратките геймове, които се играят в надпреварата при 20:18. Избраниците на Драган Иванов го сториха от първи опит и с още по-голямо самочувствие влязоха в третата част. Тя бе дори още по-бърза, като ударно 3:0 при сервис на Добромир Димитров и след това 12:8 на техническото прекъсване пречупиха окончателно съперника и той просто остана на полето, за да понесе съдбата си - 21:12. Така неудържимите "лъвове" постигнаха 3 победи от 3 мача до момента на бразилска земя и влизат в двубоя с домакините със сериозно самочувствие.

Жани Желязков бе най-резултатен в срещата с Тунис с 20 точки. Капитанът Николай Пенчев реализира 11 точки.