Пореден проблем с контузия през това лято получи Николай Николов. Централният блокировач, който подписа с португалския Спортинг (Лисабон), се оплаква от изостряне на дискова херния.
 
32-годишният национал пропусна всички мачове от Лигата на нациите това лято, след като първо имаше травма на рамото, а впоследствие получи такава и в коремната мускулатура. Той взе участие в първата контрола с Русия миналата седмица, спечелена с 3:2 гейма, но пропусна втората.
 
Николов е напуснал лагера на трикольорите във Варна и вече е в София, където ще премине кратка терапия. Той ще има нужда от няколко дни за изследвания и процедури, след което трябва да се завърне при съотборниците си в морската столица.
 
Все още обаче не е ясно дали центърът ще може да поднови пълноценни тренировки. Той ще пропусне контролите с Белгия в края на тази седмица, а надеждите на щаба и на Пламен Константинов са, че ще бъде на линия за последните проверки с Египет в началото на септември.
 
Световното започва на 9 септември, като в първия си мач във Варна нашите се изправят срещу Финландия от 20:30 часа. Участие на шампионата няма да вземе Даниел Милушев. Диагоналът пропусна първия етап от подготовката и по думите на Пламен Константинов е малко вероятно да се пребори за място с Мирослав Градинаров и Николай Учиков. Гибона ще чака до последно, за да картотекира 14 волейболисти за първенството.