Ефектор (Келце) победи като гост ЗАКСА (Кенджежин-Кожле) с 3:2 (16:25, 25:23, 25:23, 18:25, 15:9) в среща от последния осемнадесети кръг от редовния сезон в полската ПлусЛига. Николай Пенчев игра за победителите в първите четири гейма и отбеляза 8 точки (7 атаки, 1 блокада) и 31% добро посрещане, информира bgvolleyball.

На пръв поглед тази победа на седмия в класирането срещу един от най-добре играещите през този сезон отбори изглежда сензационна, но полските медии заподозряха ЗАКСА в избор на плейофни съперници и предвидиха, че мачът ще завърши с тайбрек. Наистина с това поражение тимът от Кенджежин-Кожле остави първото място на Делекта (Бидгошч), който сега почти сигурно ще трябва да се изправи срещу шампиона Асеко Ресовя (Жешув) или срещу гранда Скра (Белхатув) в полуфиналните плейофи. В същото време ЗАКСА предпочете да срещне настоящия трети в класирането Ястжембски Венгел (Ястжембе-Здруй). Разбира се, тези сметки са валидни в случай, че тези отбори се класират за полуфиналите.

Преди това ще се изиграят четвъртфиналните плейофи, за които Ники Пенчев и компания ще узнаят своя съперник в понеделник. Ефектор завърши редовния сезон на седмо място с 20 точки от 8 победи и 10 загуби и в първата си плейофна серия трябва да срещне втория в класирането. Дали това ще бъде ЗАКСА или Ястжембски ще стане ясно след последната среща от кръга между Ястжембски и Вкрент-мет (Ченстохова).