Националът Николай Пенчев, който през последните три сезона игра за полския Асеко Ресовия (Жешув), а преди това изкара един сезон и в Ефектор (Киелце), може съвсем скоро да стане волейболист на друг полски гранд. Пенчев призна в интервю сайта на полското първенство, че преговаря със СКРА Белхатов, който през изминалия сезон финишира на трето място.

“Надявам се да остана в Полша. Тук се чувствам много добре! Говоря полски език, опознах страната и хората. Харесва ми, че поляците са много положително настроени. Това прави живота тук добър. Много ще се радвам да продължа кариерата си в полската Plus LIga. В действителност се водят преговори със СКРА Белхатов, но все още нищо не е сигурно и не мога да кажа, че на 100% ще играя там. Преговарям и с други отбори, не само от Полша. Мисля, че до една седмица всичко ще бъде ясно къде ще говоря”, коментира Ники Пенчев.

“Би било страхотно да мога да играя заедно с братята ми Чоно и Розалин в СКРА Белхатов. Разбира се, това едва ли може да се случи точно сега, но би било чудесно да играем тримата в един и същи клуб”, добави националът.

Братята на Николай - Розалин и Чоно, които през този сезон са част от разширения национален отбор на България, имат договори със СКРА Белхатов и полският клуб им държи състезателните права.