Георги Петров ще бъде помощник-треньор на Николай Желязков в националния волейболен отбор на Македония за мъже. Наставникът на новия член на българската Суперлига Добруджа 07 (Добрич) замина заедно с волейболната ни легенда за Крушево, където вече седми ден те водят подготовката на тима за предстоящите световни квалификации.

"Тренираме усилено и всички се стараят много", заяви Желязков пред BGvolleyball.com. "С Жоро имаме идеи как да подобрим играта на отбора и съм оптимист, че ще успеем. Не искам да правя прогнози за конкретни резултати. Най-важното е да покажем добра игра, а тогава и резултатите ще бъдат добри. Всичко ни е осигурено за подготовката. Проблем е единствено отсъствието на петима волейболисти, които утре играят последен мач от плейофите на македонското първенство, и засега тренираме само с останалите десет. Няма да бъде чудо, ако станем първи в квалификационната си група".

В първия кръг от квалификациите за Световно първенство през 2014 година в Полша, от 24 до 26 май Македония ще бъде домакин на Група "F", в която са още отборите на Албания, Украйна и Черна гора. Националите на Желязков и Петров ще тренират в Крушево до тази неделя, а след това ще гостуват на Босна и Херцеговина за приятелска среща и на Хърватия за три контроли.