Президентът на КВК Габрово Николай Григоров коментира пред БЛИЦ загубата на своя отбор от италианския гранд Пиченца. Пред близо 1200 зрители в зала “Орловец” момчетата на треньора Любомир Герасимов се представиха достойно, но загубиха с 0:3 (19:25, 15:25, 20:25) първия двубой от осминафиналите на “Чалъндж Къп”.

“Самият факт, че сме тук е показателен, че работим правилно. Доволни сме и сме щастливи, че нещата в Габрово се случват и вървим нагоре. Залата беше препълнена, а ние играхме на ниво. Бяхме респектирани от Пиаченца. Все пак това е много силен отбор, в който играят медалисти от олимпиади, европейски и световни първенства”, заяви Николай Григоров пред БЛИЦ.

“Отиваме на реванша в Италия за да се борим. Сигурен съм, че ще се представим по-добре. И да отпаднем, самият факт, че сме тук е успех. Продължаваме да гледаме напред. Представяме се добре в първенството и за Купата”, допълни президентът на КВК Габрово”

“Искам да благодаря на фенове, които ни подкрепиха и създадоха невероятна атмосфера. Благодаря и на момчетата, които се раздадоха и на треньора, който върши страхотна работа”, завърши Григоров.
Юри Славчев/БЛИЦ