Бившият капитан на националния отбор по волейбол Николай Иванов беше представен като помощник-треньор на селекционера на „лъвовете“ Камило Плачи. Договорът на 41-годишния Иванов е за един месец. Той ще работи с разпределителите на тима за европейското първенство в Полша и Дания.
 
„Получих предложение да помагам на националния отбор за европейското първенство в Полша и Дания. Проведохме два разговора с президента на федерацията Данчо Лазаров и аз приех отправеното предложение. Надявам се да мога да помогна на Камило Плачи за подобряване на играта на разпределителите“, заяви Иванов.
 
„Моята работа ще е в детайлите. За мен това ще бъде изключително удоволствие. Ще се опитам да помогна с моя опит за подобряване на повечето технически елементи на разпределите в националния отбор. Ще търсим най-добрите варианти за отиграване на сложните ситуации“, допълни бившият капитан на ЦСКА.
 
„Засега предложението към мен е за един месец с възможност да продължим съвместната си работа с националния отбор", добави Николай Иванов.