Българин ще замени Цветан Соколов в Тренто. Това е диагоналът Николай Учиков, който е собственост на италианския гранд, но през последния сезон игра в Молфета. Смяната на българите в Тренто ще е само за един сезон, след което Соколов ще се върне в клуба, пише "Гадзета дело Спорт".

През новата кампания треньорът на бившите европейски шампиони Радостин Стойчев отново ще залага на чеха Ян Щокър като титуляр на поста, а Учиков ще е резерва. Както стана ясно още преди седмици, Цветан Соколов ще отиде под наем в Модена, където ще получава повече игрово време.

През последния сезон Учиков игра под наем в Молфета в Серия А2 и помогна на тима да стигне финал в лигата. Там обаче Молфета загуби с 0-3 победи от Кастелана Гроте, където пък игра друг български национал - Дани Милушев. Той обаче не взе участие във финала.

В момента Соколов се подготвя с националния отбор за олимпийската квалификация в София следващата седмица. Диагоналът бе титуляр в последните два мача на България от Световната лига - срещу Португалия и Германия - за сметка на капитана Владо Николов, пише в. "7 дни спорт".