Новото волейболно първенство започна със скандал, който е характерен за футболния шампионат. Съдията Илиян Георгиев, който ръководи срещата между Черно море БАСК (Варна) и Виктория Волей (Пловдив) от втория ни ешелон, беше нокаутиран по време на двубоя.
 
Виктория Волей спечели с 3:2 (21:25, 25:20, 25:16, 18:25, 18:16). Драмата настъпи при последната точка, която идва заради червен картон за треньора на домакините Юли Тупанков, пише BGvolleyball.com.
 
Причината съдията да прибегне до този ход е забавяне на играта с неправилна смяна. Варненци обаче веднага наобикалят Георгиев да му искат обяснение. Страничните съдийки се опитват да защитят съдията, но без успех. Първата атака идва от бащата на волейболиста Пламен Владимиров - Данчо, който е бивш щангист. Охраната успява да го укроти, за да не се стигне до физически контакт. След това обаче изневиделица волейболистът на Виктория Волей Пламен Владимиров с удар свалил на земята съдията, който е военен прокурор. Състезателят е 12-ти клас и вероятно ще бъде изключен завинаги от волейболното движение.