Белгийският волейболен отбор Нолико Маасейк до понеделник ще изпрати писмо до Европейската волейболна конфедерация, в което ще сезира централата, че Българската федерация по волейбол вече три месеца не е изплатила лагера на мъжкия ни национален отбор в Маасейк непосредствено преди Олимпийските игри в Лондон.

Това е споделил снощи в Самоков мениджърът на Нолико Тео Гайдес, научи Гонг.

Първите думи на белгиеца при пристигането му в Арена Самоков за мача от Шампионската лига срещу Марек Юнион Ивкони са били: „Къде е Любо Ганев, има ли някой от федерацията?“

Гайдес е бил у нас с цялото ръководство на Нолико Маасейк. Именно той се е оплакал още, че уговорката между клуба и БФВ е била до няколко дни след приключване на лагера, на който момчетата на Найден Найденов се подготвяха за Олимпиадата, на която станаха четвърти, от родната централа да преведат по банков път дължимата сума.

До сега обаче парите липсват в сметката на Нолико, като белгийците неколкократно са писали имейли до БФВ относно задълженията, но отговор не са получили. Това е причината утре или в понеделник Нолико Маасейк да сезира Европейската волейболна конфедерация, че БФВ все още им дължи пари.