Нов формат в Шампионска лига по волейбол се очаква да бъде гласуван за новия сезон. Европейската конфедерация (ЦЕВ) замисля увеличаване до 6 отбора в група, а не както бе досега по 4. Идеята на ЦЕВ е да увеличи броя на срещите, респективно телевизионните излъчвания.

На практика това означава, че всеки вторник и сряда ще има двубои от турнира. През уикендите пък ще бъдат вътрешните първенства. Водят се преговори с една от големите банки в света, която да увеличи наградния фонд, информира zadupnitsa.com

Както е известно, Марек Юнион-Ивкони ще представлява България за трета поредна година. Таксата за участие и през този сезон остава 25 000 евро.

На практика това пък означава, че Найден Найденов ще трябва да разполага с дълга резервна скамейка заради маратона от сряда-събота, в който ще бъдат поне до зимата.

В същото време окончателно отпадна вариантът със зала "Христо Ботев" в София, както БЛИЦ информира миналата седмица. Спортното съоръжение няма необходимите параметри, което налага шампионите да домакинстват в "Арена Самоков".