Българската федерация по волейбол представи новия генерален спонсор на мъжкия национален отбор дни преди старта на Евроволей 2015 (9-18 октомври). На специална пресконференция президентът на централата Данчо Лазаров сложи подписа си под контракта с новия партньор на националите – търговската верига LIDL.

„На последната права преди началото на европейското първенство имаме такъв солиден партньор. Една уважавана и с огромен международен авторитет компания. Надявам се този договор да бъде полезен и за двете страни”, заяви Лазаров.

От търговската верига също споделиха, че са много щастливи от това партньорство: „За нас е много голяма чест да бъдем част от това спортно събитие. Смятам, че малцина са спортистите и отбори в България, които могат да се похвалят с такова завидно постоянство и качество на постиженията. За нас националният отбор по волейбол е едно уникално постижение точно на тази мотивация, мобилизация, на спортен дух и на постоянство, които за съжаление ни липсват в много други сфери.”

Европейското първенство, чийто домакини са България и Италия, стартира на 9 октомври.