Треньорката на националния отбор за девойки младша възраст Десислава Величкова поема женския тим Казанлък Волей–Багира. Шефовете на „розите“ приключиха преговорите с 43-годишната специалистка и до дни тя ще подпише договор, обявиха официално от клубното ръководство.
 
Величкова сменя досегашния старши треньор Петър Дочев. Тя ще поеме и част от задълженията на доскорошната помощник-треньорка Ваня Соколова, която също напусна заедно с Дочев. Величкова ще отговаря както за представителния женски тим, така за девическите формации на клуба от Казанлък. До една седмица тя ще обяви и екипа, с който ще работи.
 
До неотдавна Величкова се занимаваше с девойките от олимпийското звено, което федерацията закри. Тя водеше доскоро и държавния ни тим при кадетките, в тандем с Радослав Бакърджиев. Д
 
Междувременно новите попълнения в представителния женски отбор на Казанлък Волей–Багира все още не са известни окончателно, признаха от ръководството. В момента клубните шефове преговарят усилено с няколко състезателки.
 
„Новите момичета ще бъдат представени пред медиите, едва когато те подпишат официално своите договори. Съставът ни ще бъде изцяло изграден от млади кадри, както от клубната школа, така и някои, които ще бъдат привлечени от други центрове“, коментира изпълнителният директор на „розите“ Деко Григоров.