Женският национален отбор по волейбол отново записа драматична загуба в Световното Гран При. Този път момичетата на Иван Сеферинов допуснаха обрат срещу Чехия за поражението с 2:3 (27:25, 20:25, 25:12, 14:25, 9:15). Срещата беше първа за българките в Група F2 на надпреварата в Пуерто Рико.

Чехкините стартираха силно , но страхотна серия на българките изравни резултата и играта тръгна точка за точка. В крайна сметка късметът бе за нашите момичета и те поведоха с 1:0. През втория гейм ситуацията бе на път да се повтори, но този път българките не успяха да се противопоставят и чехкините взеха комфортна преднина, с която изравниха резултата в мача.

Третата част започна силно за нашия тим. Първоначалният аванс от няколко точки беше увеличен и България поведе с 2:1. Началото на четвъртия гейм бе равностоен, но впоследствие Чехия взе удобен аванс и пратиха мача в тайбрек. В решителното част чехкините отново поведоха, но българските успяха да изравнят изравниха. След това умората в редиците на тима на Иван Сеферинов си каза думата и отстъпихме с 9:15 и с това загубихме мача.

Добриана Рабаджиева направи изключително силен мач и завърши с 20 точки. Гергана Димитрова и Мирослава Паскова добавиха по 16 точки. Димитрова направи 2 аса, а Паскова – три. Габриела Копачова и Микаела Млейнкова се отличиха с по 11 точки за Чехия.

Тази нощ в 00:10 часа България излиза срещу Канада. Три часа по-късно Чехия се изправя срещу домакина на турнира Пуерто Рико.