Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди може да повика Стоян Самунев да се включи в подготовката за световното първенство, съобщи bgvolleyball. Италианецът ще обяви своето решение едва, след като разбере какво е здравословното състояние на Христо Цветанов.

Централният блокировач пропусна турнира „Хуберт Вагнер" в Бидгошч заради оток в коляното и в момента е в София, където очаква завръщането на отбора в България. Това обаче ще се случи в края на следващата седмица, тъй като директно от Полша „трикольорите" ще заминат за Италия, където в Модена или Месина ще срещнат „адзурите" в контролен мач.

Стоян Самунев, който е до утре на лагер с ЦСКА в курорта Боровец, тренира всеки ден с младежкия национален отбор, защото е получил от Силвано Пранди задача да бъде в игрова форма и да е готов ако бъде повикан. В момента националите са с трима централни блокировачи в Бидгошч - Николай Николов, Виктор Йосифов и Светослав Гоцев.

Днес от 13,30 часа българско време България играе срещу Чехия в последния ден от турнира, а от 15,45 часа е мачът Полша - Бразилия./БЛИЦ