Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев получи поредно огромно признание. Легендата ни заслужи най-много гласове за новите административни бордове на световната федерация FIVB и европейската конфедерация CEV.

Всички членове от Стария континент се събраха в луксозния хотел "Кастел Нуоево" в Неапол, за да определят новия президент. Бившият хърватски волейболист Роко Сикирич стана наследник на сърбина Александър Боричич като първи на CEV. Той получи 36 от 53 вота при гласуването.
 
"За мен е огромна отговорност. Много ви благодаря за подкрепата. Обещавам да дам всичко от себе си за развитието на волейбола", каза Сикирич. 
 
Веднага след това Ганев беше избран с най-много гласове за административния борд на CEV. Президентът на БФВ дори получи по-голяма подкрепа от новия президент – 38 гласа при първия тур на изборите.
 
Конгресът на CEV продължи с избора на европейските представители в административния борд на FIVB. Там също Ганев беше един от кандидатите с най-много гласове. Конгресът на световната централа ще е през ноември. Тогава форумът само ще утвърди осемте членове на Стария континент.

"За мен е огромна чест да бъда член на двата борда", коментира Ганев пред официалния сайт на БФ Волейбол. 

"Всички трябва да изкажем огромна благодарност на г-н Боричич за работата му като президент на CEV. Сега започва нова глава начело с г-н Сикирич. Вярвам и съм сигурен, че всеки ден и всяка година волейболът ще се развива все по-бързо. От мое име обещавам, че ще дам всичко от себе си да помогна и ще защитавам голямото име, което българският волейбол е градил през годините", добави Ганев.
 
Специален гост в Неапол беше д-р Ари Граса, президент на FIVB. Легендарният бразилец гостува в София по случай 100 години волейбол в България през 2022 година.